Információk a kezdéshez

 • Mit tanulok a kezdő tanfolyamon?

  Minden edzés játékkal kezdődik majd bemelegítéssel, és nyújtással folytatódik. A kezdők az edzések során speciális technikákkal elsajátítják a vívóállás és a lábmunka alapvető elemeit. Fejlesztjük a kéz-láb koordinációt, a reflexeket, az alap- és a speciális állóképességet. A fegyelmezett munka során megtanulják a vívóállást, a lépéseket, a távolságtartást. Később megismerik a fegyveres munkát: helyes tőrtartást, a szúrást, egyszerű támadásokat, és védéseket.
 • Milyen tapasztalatokra van szükségem?

  Nem szükségesek előzetes tapasztalatok, a vívás az a sport, amely lehet versenysport (nálunk a kezdőknél ez a szemlélet uralkodik), és rekreáció is.
 • Milyen felszerelésre lesz szükségem?

  Beltéri teremcipő, póló, rövidnadrág, vagy melegítő. Ha a későbbiekben tervezel versenyzést is, akkor mindenképpen saját felszerelés szükséges.
 • Hány edzésem van?

  Hetente 2 alkalommal 1,5 órások a foglalkozások( kb. havi 12 óra) 10 hónapon (szeptember-június) keresztül.
 • Hogyan tudok jelentkezni?

  E-mail-ben a regisztrációs lap elküldésével illetve személyesen Szegeden a Szent Imre Szakkollégium tornatermében (6724 Szeged Londoni krt 13.), itt mindent részletesen elmagyarázunk. Ha mégsem tud eljönni, e-mailen (info@szegedvivas.hu) is kapcsolatba tud lépni velünk.